فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:8 Issue: 16, Spring - Summer 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا عباسیان*، مژگان کوه پایه زاده، غلامرضا اصغرپور صفحات 1-19

    با توجه به ارتباط تنگاتنگ زبان و فرهنگ و وابسته بودن یادگیری زبان به یادگیری فرهنگ ، در این مطالعه تلاش شد تا نگرش زبان آموزان ایرانی رشته زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نسبت به یادگیری جنبه های فرهنگی هر دو زبان مقصد و مبدا مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا، پنجاه زبان آموز (25 نفر در مقطع کارشناسی و 25 نفر در مقطع کارشناسی ارشد)  که به صورت تصادفی انتخاب شده بودن به سوالات یک پرسشنامه ناظر بر ارتباط با دیدگاه آنها نسبت به فرهنگ زبان های مقصد و مبدا (انگلیسی و فارسی) پاسخ دادند. سپس نتایج بدست آمده  بر اساس آزمون خی مورد تجزیه و تحلیل شد که نتایج حاصله داد موید اهمیت فرهنگ هر دو زبان در فرایند یادگیری زبان دوم برای کلیه جامعه آماری می باشد.  ضمنا، یافته های این مطالعه نشان داد که زبان آموزان در مقطع کارشناسی ارشد نسبت به زبان آموزان در مقطع کارشناسی تمایل بیشتری به یادگیری فرهنگ و زبان مقصد و مبدا دارند.

    کلیدواژگان: زبان مبدا، زبان مقصد، فرهنگ و زبان، نگرش زبان آموزان
  • خداوردی علیزاده*، محمود رضالو صفحات 20-37

    استرس بعنوان جزیی جدا نشدنی از زندگی انسان تلقی می شود که برخی از آنها در زندگی مفید و مثبت می باشد و اگر استرس بیش از حد بر فرد وارد شود باعث ایجاد اختلال در زندگی فرد می شود که جنبه منفی آن می باشد. در این تحقیق ابعاد استرس از لحاظ (استرس خانوادگی، استرس محیطی و استرس شخصی) را بر میزان یادگیری زبان انگلیسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر بررسی کرده ایم. جامعه آماری تحقیق حاضر دانشجویان رشته های مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر که درس زبان پیش دانشگاهی و یا زبان خارجه را انتخاب کرده اند، می باشد.در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی که در این نوع نمونه گیری هر یک از اعضای جامعه تعریف شده شانس برابر و مستقلی برای قرار گرفتن در نمونه دارند به منظور تعیین حجم کلی نمونه ای که باید از جامعه مورد مطالعه انتخاب گردد و این افراد پاسخگوی پرسشنامهء تحقیق باشند از فرمول کوکران (فرمول کوکران یکی از پرکاربردترین روش ها برای محاسبه حجم نمونه آماری است) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمام عوامل استرس زا (شخصی، محیطی، و خانوادگی) عملکرد دانشجویان در زبان انگلیسی را تحت تاثیر خود قرار داده اند. بنابراین توصیه می شود در تهیه مطالب برای ارایه در کلاسهای زبان انگلیسی عمومی به کلیه عوامل ذکر شده بالا توجه شود.

    کلیدواژگان: عوامل استرس زا، استرس خانوادگی، استرس محیطی، استرس شخصی، یادگیری زبان انگلیسی
  • لعیا حیدری دارانی* صفحات 64-93
    پژوهشگرانی که در زمینه تعییرات زبانی فعالیت دارند معتقدند که زبانها در تمام سطوح تغییر را تجربه می کنند که این تغییر طرح مند به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر بررسی نحوه تغییری است که در جملات استفهامی انگلیسی و فارسی رخ می دهد. این تحقیق بالاخص به بررسی طرح مند و نظام دار بودن این تغییر می پردازد. بدین منظور برای جمع آوری اطلاعات یک نسخه اصلاح شده از کار-نقشه ادینبورگ (Edinburgh Map Task) مورد استفاده قرار گرفت. جامعه اطلاعاتی این تحقیق تعداد 60 بومی زبان کانادایی و فارسی بودند که کار-نقشه را از طریق ساختن گونه های جملات استفهامی اجرا کردند. نتایج حاصل نشان می دهد که هر دو زبان تعییر را در ساخت جملات استفهامی تجربه می کند. گرچه زبان فارسی نشان داد که نسبت به زبان انگلیسی تغییر پذیرتر است زیرا در این زبان گونه های بیشتری ساخته شدند. بعلاوه این تغییر در هر دو زبان بطور جداگانه طرح مند بود اما تغییر نظام مندی بین دو زبان مشاهده نشد. بنابراین می توان چنین استنباط نمود که ذهنیت متفاوت شرکت کنندگان کانادایی و ایرانی که تحت تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی قرار دارد می تواند علت چنین تغییری را توضیح دهد.
    کلیدواژگان: تغییر پذیری، تغییر پذیری نظان دار، طرح مند، جامعه شناسی تغییر پذیر گرا، جملات استفهامی
  • شهونم کدخدائی صفحات 94-109
    درک مطب خواندن یکی از مهمترین مهارتها، بویژه در بافت انگلیسی بعنوان زبان خارجی است. یک روش جهت بهبود آن کاربرد استراتژی هاست. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر استراتژی طرح سوالات بر درک مطلب خواندن زبان آموزان است. شرکت کنندگان این تحقیق 63 زبان آموز در سطح متوسط در 3 کلاس در موسسه رسا در شهر بو کان بودند که بطور تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار گرفتند. آنها به دو نمونه از بخش خواندن تست استاندارد پت بعنوان پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. زبان آموزان در گروه آزمایشی آ سوالات درک مطلب خواندن را بر مبنای متون داده شده  بصورت انفرادی طرح می کردند. در گروه آزمایشی ب طرح سوالات در گروه های 3 نفره صورت می گرفت. در گروه کنترل ، زبان آموزان به سوالات مندرج در کتاب پاسخ می دادند. نتایج آنالیز آنووا نشان داد که زبان آموزان در گروه ب که سوالات را بصورت گروهی طرح می کردند بهتر از زبان آموزان در گروه آ که سوالات را بصورت انفرادی طرح می کردند و گروه کنترل به پس آزمون درک مطلب خواندن پاسخ دادند. یافته های این تحقیق می تواند برای معلمان زبان انگلیسی و افرادی که سر فصل دروس انگلیسی را می نویسند مفید باشد.
    کلیدواژگان: درک مطلب خواندن، استراتژی طرح سوال
  • داود کوهی*، نسترن حاجی حاتم لو صفحات 110-137
    در سایه درک ضرورت بررسی ویژگیهای ژانری ژانرهای مختلف علمی / دانشگاهی جهت تسهیل توانایی اعضای غیر بومی جوامع گفتمانی مختلف در درک و تولید این ژانرها، پژوهش حاضر ویژگیهای عمده ژانری مقالات منتشر شده در بولتن انجمن ریاضی ایران را را مورد بررسی قرار داد.  مطالعه حاضر منجر به شناسایی یک ساختار متشکل از 11 حرکت شد. این در حالی است که مقالات منتشر شده در این ژورنال از ساختار متعارف مقدمه-روش شناسی-نتایج-بحث اغلب رشته ها تبعیت نمی کرد. قسمت های روش شناسی و بحث که در مقالات پژوهشی اکثر رشته ها وجود دارند در مقالات مورد بررسی یافت نشدند. این یافته ها نشان می دهند که ساختار ژانری کلان مقالات پژوهشی در رشته های مختلف از کنوانسیون های خاص ارتباطی و فلسفه پژوهشی آن رشته ها تبعیت می کند.البته از آنجاییکه تمام مقالات توسط مولفان ایرانی تالیف شده اند نقش عوامل فرهنگی در شکل گیری این ساختار می تواند از اهمیت برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: ریاضیات، ژانر، ویژگیهای ژانری، مقاله علمی
  • حمید خسروانی فرد*، رضا پیشقدم، آذر حسینی فاطمی صفحات 140-164

    طراحی برنامه درسی بخشی جدایی ناپذیر از آموزش زبان انگلیسی است. تعدادی برنامه های درسی توسط دانشمندان مختلف از زمان ظهور آموزش زبان انگلیسی ارایه شده است، که آخرین آن توسط پیشقدم (2011) به نام "برنامه درسی زندگی محور" ارایه شده است که در آن مسایل مربوط به زندگی بجای زبان در کلاس های آموزش زبان انگلیسی مورد اولویت قرار می گیرد. با توجه به ظهور اخیر این برنامه درسی و کاستی پژوهش در مورد اثربخشی آن، این مطالعه با هدف روشن کردن موضوع مورد نظرانجام شد. هدف اصلی این مطالعه بررسی ارتباط بین موفقیت مدرسان زبان انگلیسی و اعتقاد به آموزش زبان زندگی محور (LRLTB) در زمینه زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی،در ایران بود. برای این منظور، 200 نفر مدرس-100نفر از بخش مدارس خصوصی و نفر100 از بخش مدارس ملی و 1771 نفر از دانش آموزان آنها به عنوان شرکت کنندگان دراین مطالعه پژوهشی انتخاب شدند. در مرحله اول مطالعه به مدرسان "پرسشنامه باورهای آموزش زبان زندگی پاسخگو" وبه دانش آموزان آنها " پرسشنامه ویژگی های مدرسان موفق زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی" داده شد. نتایج مطالعه همبستگی نشان داد که همبستگی بالایی بین موفقیت مدرس و  LRLTBو همچنین خرده مقیاس های دو متغیر وجود دارد. مقایسه مدرسان مرد و زن در مورد همبستگی بین متغیرها هیچ تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد. اما مقایسه مدرسان مدارس غیر دولتی آموزش زبان انگلیسی و دولتی از نظر ارتباط بین متغیرها نشان داد که رابطه به شدت قویتری برای گروه دوم دارند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی زندگی محور، موفقیت مدرس، زبان انگلیسی بعنوان زبان خارجی، باورهای آموزش زبان زندگی پاسخگو، همبستگی، رگرسیون
  • مهین رضایی، توران آهور* صفحات 159-176
    هدف از این تحقیق مطالعه تاتیر گوش دادن به سرودهای انگلیسی بر روی درک شنیداری زبان آموزان سطح پیش متوسط بوده است.تحقیق مورد نظر شبه تجربی بوده  که در آن به طور تصادفی  دو کلاس انتخاب شده و پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمده است. نمونه های تحقیق که چهل زبان آموز دختر و پسر بودند از آموزشگاهی در شهرستان مرند انتخاب شده اند. به طور کاملا تصادفی یکی از کلاسها به عنوان گروه  کنترل و کلاس دیگر به عنوان گروه آزمایش انتخاب شدند و برای سنجش همگونی گروه ها آزمون پت از زبان آموزان گرفته شد. همچنین قسمت شنیداری آزمون پت به عنوان قسمت پیش آزمون و پس آزمون در نظر گرفته شد. پانزده سرود انگلیسی در گروه آزمایش مورد استفاده قرار گرفت.  شرکت کنندگان در گروه آزمایش در هر جلسه به مدت چهل و پنج دقیقه  به سرودهای انگلیسی گوش داده و آنها را تمرین می کردند. این در حالی است که در گروه کنترل  هیچ سرود انگلیسی نواخته نشد و این کلاس به صورت سنتی برگزار شد.در پایان از هر دو گروه نسخه ی دیگری از آزمون پت به عنوان پس آزمون گرفته شد و اطلاعات بدست آمده با استفاده از تی تست مستقل و تی تست زوجی تحلیل گردید . نتایج پیشرفت چشمگیری را به نفع گروه آزمایش نشان داد. چنین برداشت میشود که سرودها علاوه بر اینکه ابزار تفریح و تفنن میباشند میتوانند به عنوان مواد آموزشی برای درک شنیداری زبان آموزان نیز مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سرود انگلیسی، درک مطلب شنیداری، انگلیسی بعنوان زبان خارجه
  • فاطمه ملک عباسی صفحات 164-186

    همگام بودن با تغییرات و نو آوریهای مستمر در زمینه آموزش زبان انگلیسی ، به عنوان یک ضرورت کیفیت تدریس معلمان در نظر گرفته می شود. برای پیشرفت معلمان شیوه های زیادی وجود دارد که  پیشرفت خود آغاز یکی از مهمترین آنها به شمار می رود. اگرچه پیشرفت معلمان برای کیفیت آموزش ضروری می باشد، اما به نظر می رسد که مطالعات زیادی در زمینه خود پیشرفتی معلمان زبان انگلیسی در ایران صورت نگرفته است. مطالعات انجام شده بیشتر بر ارزیابی برنامه های قبل و ضمن خدمت آموزش زبان انگلیسی متمرکز شده اند. با توجه به این خلا، هدف اصلی این پژوهش، بررسی نگرش چهل و هشت معلم زبان انگلیسی در حال خدمت نسبت به پیشرفت حرفه ای خود بوده است. ابزار جمع آوری اطلاعات یک پرسشنامه ی محقق ساخته بوده که از هر دو نوع سوال پاسخ باز و پاسخ بسته تشکیل شده بود. داده های گردآوری گردیده با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج مطالعه حاکی از آن است که این معلمان موافقت خود را در رابطه با اکثر مفاهیمی که بیانگر اهمیت پیشرفت حرفه ای هستند ابراز داشتند. همچنین ، آنها از اهمیت فعالیتهای اصلی پیشرفت حرفه ای جهت پیشرفت خود آگاهی داشتند. با این وجود، دو فعالیت مشاهده ی همکار و اقدام پژوهی نسبت به دیگر فعالیتها زیاد مورد توجه واقع نشدند.

    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، معلمان زبان انگلیسی، آموزش معلم، پیشرفت حرفه ای، پیشرفت حرفه ای خود آغاز
  • سید محمد حسینی معصوم صفحات 187-198
    به دلیل افزایش روز افزون علاقه ی محققان به جنبه های محاوره ای، فرهنگی و منظورشناسی یادگیری زبان دوم در سالهای اخیر، این تحقیق هم سعی کرد تا چگونگی ارایه ی ابعاد منظورشناسی انگلیسی را به عنوان یک زبان خارجی در کنابهای درسی مقطع دبیرستان در ایران مورد بررسی قرار دهد. در این تحقیق، با استفاده از مدلهای سرل و هالیدی، کنش های گفتاری و کارکردهای زبانی مختلف مشخص شد و سپس میزان و چگونگی ارایه ی انها در کتابهای درسی بررسی شدند. نتایج نشان داد که این جنبه های زبانی به اندازه ی کافی و مطلوبی در کتب درسی گنجانده نشده اند. نقایص عمده ی مشخص شده در این مورد عبارت بودند از: عدم پوشش کافی کنش های گفتاری و کارکردهای زبانی، عدم وجود اصالت زبانی در مکالمه ها، ساده سازیها و تغییرات نابجا، فقدان وجود درجه بندی ابعاد زبانی ارایه شده از ساده به سخت، ارایه ی غیر سیستماتیک مطالب، نبود اطلاعات و توضیحات مستقیم در مورد کنشهای گفتاری مختلف، و تطابق داشتن کنشهای گفتاری موجود در متن ها با فرهنگ، مذهب و رسوم ایرانی به جای مطابقت داشتن با فرهنگ و نرم های زبان دوم. نتایج این مطالعه نشان میدهد که طراحان و تهیه کنندگان کتب درسی باید این موارد را در نظر بگیرند تا بتوانند به فراگیران در مورد استفاده درست، بجا و موثر از زبان دوم کمک بیشتری کنند
    کلیدواژگان: ارایه ی ابعاد منظورشناسی زبان، کتب درسی، کنش های گفتاری، کارکردهای زبانی
  • رویا زمانی، سعیده آهنگری* صفحات 199-220
    هدف از این تحقیق بررسی  ویژگیهای معلمان زبان انگلیسی کارآمد براساس چهار رده شامل مهارت انگلیسی، دانش آموزشی، مهارتهای سازماندهی و ارتباطی و مهارتهای اجتماعی-نفسانی بوده که از طریق پرسشنامه بین دانشجویان دختر وپسر رشته زبان انگلیسی و مترجمی انجام شد.نقش های محوری معلمان ممکن است در گرایش و انگیزه به یادگیری زبان آموزان تاثیرگذار باشد. جهت بهبود (پیشرفت) رشته آموزش و یادگیری زبان خارجی نیاز به بهبود ویژگیهای معلمان زبان انگلیسی میباشد.یک پرسشنامه که براساس چهار رده که دربالا ذکرشد بین شصت زبان آموز در دانشگاه آزاد تبریز توزیع گردید.اطلاعات بدست آمده بطور آماری تجزیه تحلیل شد. نتایج نشان میدهد که دانش آموزان انتظار دارند که یک معلم زبان انگلیسی خوب این خصوصیات را که شامل توانایی برقراری روابط مناسب با دانش آموزان، توانایی ایجاد اعتماد به نفس در دانش اموزان و توانایی برقراری انضباط در کلاس میباشد را بعنوان مهمترین خصوصیات دارا باشد. از نظرجنسیت شرکت کنندگان در این تحقیق، تفاوت قابل ملاحظه ای بین نظرات دانشجویان دختر وپسر در خصوص ویژگیهای یک معلم زبان انگلیسی کارآمد یافت نشد.
    کلیدواژگان: زبانشناسی، کارآمد، اجرا، ادراک، اصول و روش تدریس
|
  • GholamReza Abbasian *, Mojgan Kouhpayehzadeh, Gholamreza Asgharpour Pages 1-19

    Maintaining that language and culture are interwoven to the extent that learning the former is largely dependent on the latter, this study aimed to investigate the attitude of Iranian English as Foreign Language (EFL) Learners of Tehran South Branch of Islamic Azad University (both undergraduates and postgraduates) towards the learning of the cultural aspects of language, both the target and source cultures, in their EFL classrooms. To this end, a quantitative approach was employed and a Likert scale questionnaire was designed. Fifty EFL learners were randomly invited to answer the questionnaire in relation to their attitude being exposed to the culture of target language. The findings of the chi-square test indicated that the Iranian undergraduate and postgraduate EFL learners consider culture as an important element in learning the target language. Both the culture of the source language and the culture of the target language were deemed important while learning a second language. The findings of this study also showed that postgraduate EFL learners have more intension to learn more about the culture of both source and target language than undergraduate EFL learners in Iran.

    Keywords: EFL learners, Target Culture, Source Culture
  • Khodaverdi Alizadeh *, Mahmood Rezaloo Pages 20-37

    Stress is considered as an inseparable part of life. Although it is sometimes useful and positive, if there is overstress, there would be some disturbances created in human life as the negative aspect of stress. In this research the different dimensions of stress regarding family, environmental, and personal stress and their effects on the amount of learning English among students at Islamic Azad University, Ahar Branch have been investigated. The statistical population of the present research includes students majoring in different courses at Islamic Azad University, Ahar Branch who have selected to pass the courses entitled: ‘General English’ or ‘Prerequisite to General English’. In the present study we have used a random sampling method. To determine the participants of the study, a questionnaire was distributed among them. Then, based on Cochran's formula our sample was calculated. Results showed that all stress factors (personal, environmental, family) affected the performance of the students in English learning, and they should be regarded as important factors in devising new materials to be presented to General English classes.

    Keywords: stress factors, family stress, environmental stress, personal stress, learning English
  • Laya Heidari Darani * Pages 64-93
    It was claimed by variationists that languages experience variation at all levels, which is supposed to be patterned. The present study aimed at exploring how variation occurred in English and Persian wh-questions. More specifically, it investigated whether such a variation was systematic and patterned. To this end, a modified version of the Edinburgh Map Task was used in data collection. The population of this study was 60 Canadian and Persian native speakers who performed the task through the construction of wh-question variants. The results indicated that both languages experienced variation in the construction of wh-questions. However, Persian proved to be more variable than English because it allowed more wh-question variants to be produced. Moreover, this variation was patterned in English and Persian individually, yet a systematic variation could not be observed between these two languages. It followed that the different mind-sets of the Canadian and Iranian participants which were affected by social and cultural factors might account for such a variation.
    Keywords: Variation, Systematic, Patterned Variation, Variationist Sociolinguistics, Wh-questions
  • Shonm Cadkhoday, Nasrin Hadidi * Pages 94-109
    Reading comprehension is one of the most important skills, especially in the EFL context. One way to improve reading comprehension is through strategy use. The present study aimed at investigating the effect of question-generation strategy on learners' reading comprehension. The participants in the study were 63 intermediate students from three intact groups in Resa institute in Boukan, They were randomly assigned to two experimental and one control groups. They were given two samples of the reading section of the standardized Preliminary English Test (PET) as the pre- and post-tests. The students in the experimental group A generated text-based reading comprehension questions individually, and in the experimental group B  in groups of three but the learners in the control group answered the reading comprehension questions provided in the text. The results of ANOVA revealed that the students in the experimental group B, who employed group-question generation strategy, outperformed the experimental group A, who employed individual- question generation strategy and the control group in the reading comprehension post-test. The findings can have some implications for EFL teachers and syllabus designers.
    Keywords: reading comprehension, Question- Generation Strategy
  • Davud Kuhi *, Nastaran Haji-Hatamloo Pages 110-137
    In light of the understanding that the analysis of the generic features of different academic genres can enhance the ability of non-native members of academic discourse communities to understand, and where appropriate, to produce them, the present study aimed at investigating the dominant generic structure of research articles in mathematics. To start with a relatively narrow focus, a corpus of thirty mathematics research articles were randomly selected from The Bulletin of the Iranian Mathematical Society(BIMS), and were analyzed in terms of their macro-organizational structure. An eleven-move structure was identified in the analyzed corpus, while it was also found that the research articles in the corpus did not follow the conventional Introduction-Methods-Results-Discussion structure found in many other disciplines. Methods and Discussion sections which are frequently encountered in research articles of many other disciplines were missing in the analyzed articles. It is argued that the findings may have theoretical implications in revealing some discipline specific conventions of organizing macro structure. Since all the authors were Iranian, the emerging model should be treated cautiously because some aspects of the emerging macro structure may also be under the influence of culture specific conventions.
    Keywords: mathematics, genre, Generic Features, Research Article
  • Hamid Khosravany Fard *, Reza Pishghadam, Azar Hosseini Fatemi Pages 140-164

    The current study aimed at investigating the relationship between life-wise syllabus- as a new type of syllabus which emerged as the result of recent developments in applied ELT and corresponding to the "education for life"- and teacher success in an EFL context. Life-wise syllabus introduced by Pishghadam in 2011 directed English teachers’ attention to give priority to life issues rather than language in class. These new concepts encourage curriculum development based on life and all of its manifestations which is the core principle of humanistic education. Then teaching should not only comprise mathematics, chemistry, or literature, but also emotions, relationships, attitudes, thinking styles, feelings, and states of mind. Due to the recent emergence of this syllabus and the dearth of research over its effectiveness, this research study was carried out to shed more light on the issue. To this end, 200 teachers- 100 from private sector and 100 from public sector- and their 1771 students were chosen as the participants of the research study from Mashhad and Ghaen cities. In this study, the teachers were given "Life-Responsive Language Teaching beliefs Questionnaire" (hereafter LRLTB), and their students were given the "Characteristics of Successful EFL Teachers Questionnaire" (hereafter CSET). The results of the correlational study indicated that the main variables and also their subscales were highly correlated. The comparison between male and female teachers regarding correlation between variables did not show any significant difference. But the comparison between private and public school teachers in terms of the relationship between the variables displayed that they were more strongly correlated for the latter.

    Keywords: Life-responsive language teaching belief, Life syllabus, Teacher success
  • Mahin Rezaei, Touran Ahour * Pages 159-176
    The aim of this study was to find out whether listening to English songs can improve pre-intermediate EFL learners’ listening comprehension. To this end, a non-randomized pretest-posttest control group design as one of the quasi-experimental research designs was employed. The sample of the study consisted of 40 male and female English learners from two classes in an Institute in Marand, Iran. The two classes were randomly assigned into the experimental and control groups.  Then, a PET test was used to check the homogeneity of both groups. The listening section of PET was also considered as the pretest of the study. Then, fifteen English songs were used in the experimental group during the treatment period. Each session, within 45 minutes, one song was played for and practiced with the learners. Meanwhile, the control group had their usual teacher -fronted class without listening to songs. At the end, both groups were post tested on their listening comprehension using the listening section of another version of PET. The collected data were analyzed using Independent-Samples and Paired-Samples t-tests. The results revealed a statistically significant improvement in the performance of the experimental group. It is implied that songs are not only an entertaining tool but they can also be used as a pedagogic material in improving learners’ listening comprehension.
    Keywords: song, Listening comprehension, EFL
  • Fatemeh Malek Abbasi * Pages 164-186

    Keeping pace with the continuous changes and innovations in the field of English language teaching is considered to be a necessity for the quality of teachers' teaching. There are numerous approaches to teacher development, among which self-initiated development stands as one of the noticeable trends. Although teacher development is crucial for the quality of education, it appears that there are not many studies on self-development of English language teachers in Iran.  There are studies mostly concentrating on the evaluation of pre- or in-service programs in English language teaching. Addressing this call, the main purpose of this study was to investigate perceptions of 48 in-service English language teachers towards their professional development. The data collection instrument used was a researcher-made questionnaire consisting of both open-ended and close-ended items. Employing descriptive statistics, the data was analyzed. The results indicated that the teachers agreed with most of the concepts that indicate the importance of professional development. Moreover, they were aware of the importance of major professional development activities for their development. Yet, peer observation and action research were not preferred as much as the other activities.

    Keywords: Foreign Language Teaching, English language teachers, Teacher Education, Professional Development, Self-initiated Professional Development
  • Elaheh Zaferanieh *, Seyed Mohammad Hosseini-Maasoum Pages 187-198
    Owing to the growing interest in communicative, cultural and pragmatic aspects of second language learning in recent years, the present study tried to investigate representations of pragmatic aspects of English as a foreign language in Iranian high school textbooks. Using Halliday’s (1978), and Searle’s (1976) models, different language functions and speech acts were specifically determined and examined in high school textbooks. The results indicated that there were major insufficiencies in pragmatic representations in these books. These problems were related to inadequate coverage of different speech acts and language functions, lack of authenticity in the dialogues, inappropriate simplifications and reductions, lack of grading, unsystematic presentations, providing no meta-pragmatic information, and presenting English speech acts embedded in dialogues with Iranian culture, religion, and norms. The results indicate that material developers and textbook designers need to consider these aspects to help learners to be able to learn second language more efficiently and appropriately.
    Keywords: Pragmatic Representation, text books, speech acts, Language Functions
  • Roya Zamani, Saeideh Ahangari * Pages 199-220
    The role of teachers in affecting students’ attitudes and motivations to language learning and teaching cannot be denied. To improve the field of foreign language teaching and learning we need to improve the qualities of EFL teachers. To achieve this goal, recognizing and identifying the qualities of effective EFL teachers is essential. So this study attempted to investigate the view points of male and female English language students about the characteristics of effective English language teachers based on four categories: English proficiency, pedagogical knowledge, organization and communication skills, and socio-affective skills. For this purpose the researchers administered a questionnaire adapted from Park and Lee (2006) to 60 (28 female and 32 male) foreign language learners at Tabriz Islamic Azad University. The results of the U-Mann-Whitney test indicated that there was not a significant difference between the perceptions of the male and female students regarding the characteristics of effective teacher. However, the overall mean score of the female students’ perceptions was a little bit higher than the male students. For the female students the most important features of the teacher was his/her English proficiency, socio-affective skills, pedagogical knowledge and organization and communication skills, while the preferences of the male students were the organization and communication skills, pedagogical knowledge, socio-affective skills and English proficiency, respectively. The findings have some implications for EFL teachers and students.
    Keywords: Linguistics, Effective, performance, Perception, Teaching methodology